Реклама 2
Начало > Вегетариански и веган > Веганска кухня > Пай със сушени плодове и ядки

45 мин.
Приготвяне

мин.
Готвене

45 мин.
Общо

6
Порции

Информация

  "А на клетата диета и веднага ѝ стана ясно, че ще бъде изоставена, когато поднесоха този ароматен пай "

Съставки

Начин на приготвяне

  Добре е да сложите консервираното кокосово мляко още от предната вечер в хладилник. Сложете и една празна купа във фризера.

  Първо пристъпете към приготвянето на блата. Смесете бадемите и фурмите и с помощта на чопър или кухненски робот ги смелете до получаването на лепкаво тесто. Готовото тесто се разпределя на дъното на подходяща тавичка или в отделни малки форми, ако предпочитате да сервирате отделно на всеки. Дъното и стените на съда трябва да са покрити с хартия да печене.

  Време е да направите муса от авокадо. Просто смесете всички съставки за муса и ги разбийте на гладка смес. Разпределете получения крем равномерно върху блата и приберете сладкиша в хладилник.

  Извадете консервите кокосово мляко от хладилника, като внимавате да не ги разклащате. Отворете ги. Ще ви направи впечатление, че гъст кокосов крем се е отделил на повърхността, а течността се е утаила на дъното.

  С лъжичка оберете кокосовия крем и от двете консерви и го сложете в изстудената купа. Разбивайте с миксер в продължение на 4-5 минути. Добавете ванилията и пудрата захар и разбийте за още 2 минути.

  Разнесете сметановия крем върху пая. По желание може да украсите с кристална кафява захар, настърган шоколад или кокосови стърготини.

  Покрийте сладкиша с фолио за свеж съхранение и приберете в хладилник поне за 12 часа.

Харесва ли ти тази рецепта?

Галерия

Няма снимки в галерията.

Реклама

image0 (9K)

Facebook коментари

Още Вегетариански и веган