Реклама 2
Начало > Продукти > червено зеле

Полезни факти


    Червеното зеле е сорт, който не е толкова сочен като останалите, но е източник на много полезни вещества. Може да се съхранява дълго време и се употребява в свежо и мариново състояние.

    Според учени от САЩ, че този продукт може да замени кремовете за стареене, тъй като съдържа много антиоксиданти, които стимулират регенерацията на клетките на организма. Редовната употреба на този зеленчук подлмладява и придава на кожата сияние и свежест.

    Червеното зеле съдържа също флаваноидите антоциани, които притежават силно противовъзпалително действие и укрепват сърдечно-съдовата система. Консумацията му е прекрасно профилактично средство при сърдечносъдови заболявания, захарен диабет, някои видове рак, катаракта, язва на стомаха.

    Доказано е, че сокът от червено зеле унищожава туберкулозните клетки, а многобройни изследвания показват, че при хората, които го включват в своето хранене редовно се наблюдава забавяне на ръста на раковите клетки.

    Червеното зеле е източник на калий, калций, магнезий, витамини, B1, В2, В6, В9, PP. Освен това, също така подобрява обмяната на веществата. Диетолозите са убедени, че това зеле може да помогне в борбата с наднорменото тегло, защото стимулира разграждането на мазнините.

Реклама

image0 (9K)

Facebook коментари

Още Продукти