Реклама 2
Начало > Продукти > хималайска сол

Полезни факти


  Хималайската кристална сол е с розов цвят, дължащ се на железните атоми, включени в кристалната й решетка, в големи кубични кристали, които са едни от най-съвършените форми в природата. Смята се за най-чистата от примеси сол на планетата, богата на ценни минерали и енергия. Наричана е "бяло злато".

  Кристалите й са се образували в резултат на специфични геоложки процеси преди повече от 250 милиона години. Хималайската сол се добива по съвсем прост начин - изкопава се, измива се на ръка и се суши на слънце.

  Много преди да бъде разгадан биохимичният състав на солта, хората са я използвали не само за кулинарни цели, но и за лечение. Вярвало се, че хималайската сол събира и съхранява енергията на слънчевите лъчи.

  В състава на солта освен желязо, влиза и сяра, калий, калций, магнезий и натрий, който е в значително по-ниско количество, отколкото в обикновената готварска сол, което със сигурност означава едно - в организма не се задържа вода.

  Разтварянето на кристалната сол във вода води до разпадане на кубичната структура, вследствие на което йонизираните елементи могат лесно да бъдат усвоени от човешкия организъм, а минералните соли във вид на йони изпълняват някои жизненоважни функции:

  Различни методи за анализ показват, че енергията на кристалите е правопропорционална на големината им.

Реклама

image0 (9K)

Facebook коментари

Още Продукти