Реклама 2
Начало > Продукти > доматено пюре

Полезни факти


  Доматеното пюре съдържа вкусовите качества и ползите на доматите, но и удобството да се консумира почти по всяко време. То е популярна кулинарна подправка приготвена от здрави, пресни домати чрез варене. 

  Промишленото производство става при вакуум, при не много висока температура, което запазва ароматните и вкусовите качества на плодовете, докато домашното производство води до загуба на голяма част от съдържащите се в суровината витамини.

  Варианта на пюрето при който доматите са минали през сито за получаване на по-фина консистенция се нарича „passata di pomodoro” и се продава в бутилки из цяла Европа.

  Доматеното пюре може да се използва в огромен набор от ястия, като най-често се добавя в супи, сосове, яхнии и за производството на кетчуп, лютеница и други.

  То е подходяща храна за спортуващи и изобщо за хора, които целят намаляване или поддържане на телесното тегло.

  Доматеното пюре е подходящо и за хора с високо ниво на инсулин в кръвта.

  Австралийски учени са доказали, че доматеното пюре помага срещу смущения на нервната система, мускулни болки и намалява риска от сърдечни заболявания. А редовния прием на 50 грама доматено пюре помага за намаляване на лошия холестерол до 10 на сто, тъй като съдържа големи нива на каротиноиден пигмент. 

Реклама

image0 (9K)

Facebook коментари

Още Продукти